OMEK2011

Ezekkel egészítsd ki az elsősegély dobozodat!

A szabályzatoknak megfelelő elsősegély doboz – mely adott számban tartalmazza a különféle kötszereket és fertőtlenítő folyadékokat – minden gépjármű kötelező tartozéka. Ezeket az elsősegély dobozokat érdemes időről-időre ellenőrizni, ugyanis nem csak a megfelelő számú tartozék utánpótlásáról köteles a gépjármű vezetője gondoskodni, hanem arról is, hogy a lejáró szavatosságú elemeket cseréljék, amikor szükségessé válik.
De miért kötelező a gépjárműnek megfelelő elsősegély doboz beszerzése?
A szabályzat szerint ugyanis felelősséggel tartozunk a többi vezetőért és utasaikért is. Egy esetleges baleset alkalmával cserbenhagyásnak számít, ha nem rendelkezünk a megfelelő ellátáshoz szükséges ismeretekkel és eszközökkel. Bár természetesen egy nagyobb baleset esetén a fertőtlenítőszerekkel nem mennénk sokra, de kisebb sérülések alkalmával sokat számít, ha van a csomagtartónkban megfelelő felszerelés.
Az alapcsomag mellé még érdemes beszerezni pár extra tartozékot, kiegészítőt, melyek talán segítségünkre lehetnek egy baleset alkalmával: ilyen például az izolációs fólia, a szemöblítő és az égési kötszer.