OMEK2011

Mennyire illik a műfű erkélyre?

Az urbanizáció és a lakóparkok kialakításának egyre nagyobb igénye felébresztette az emberekben a vágyat arra vonatkozóan, hogy erkélyükön legyen egy kis saját kertjük, mely még ha nem is egyeztethető teljes mértékben össze azzal, ha saját kertünk lenne, de azért mégis több a semminél. A kaspókban nevelt növények mellett van még egy remek megoldás ennek megvalósítására. Ugyanis műfű erkélyre is nyugodtan telepíthető, egy nagyobb zöld felület pedig képes gyorsan hangulatosabbá tenni az otthonunkhoz tartozó „mini kertet”.
Ha műpázsitot szeretnél az erkélyre, akkor érdemes pár alapvető műfüvekkel kapcsolatos kérdést tisztáznunk. A műpázsit meglehetősen hosszú életű, ezért minden bizonnyal veled lesz, akár 10 évig is. A műfű erkélyre már csak azért is való, mert könnyen tisztítható porszívózással, akár egy szőnyeg, így ha grillpartit rendezünk, rajta sem kell attól félnünk, hogy a lehullott kenyérmorzsák örök időkig ott lapulnak majd tovább a fűszálak között. De ha már grillezésről beszélünk, a tűz és a kigyulladás veszélye miatt sem kell aggódnunk, hiszen a legújabb műfüveket erkélyre is tűzállóvá tervezték.
A műfű erkélyre is való tehát, a tökéletes biofil otthon megteremtése érdekében érdemes komolyan körbenéznünk a különféle műfű termékeket forgalmazó webshopok kínálatában.