OMEK2011

Hinta otthonra, a kertbe

Nagyobb szabadságot kapunk, ha van egy kertünk, ha van egy külön elkerített zöld kuckónk, ahova bevonulhatunk, elmenekülhetünk a város zajától, melyen nem kell osztozni senkivel sem. A kert a szabadság szimbóluma, melynek jelentősége sok romantikus regényben is megjelenik. Ilyen mondjuk Victor Hugo csodás regénye a Nyomorultak, melyben Jean Valjean meggazdagodva egy szép nagy házat vásárol romantikus kertkapcsolattal, ahol a fiatal Marius és Cosette megismerkedik egymással, de a mai magyar közéletben hevesen támadott Jókai Mór Aranyemberében is egy eldugott, kertként funkcionáló kis sziget az a hely, ahol a szabadság és a romantika találkozik egymással.

A fent említett regényekből vett példák is mutatják, hogy az ember az Édenkert óta törekszik arra, hogy egy privát szférája legyen, ahol azt csinálhat, amit csak szeretne. Legyen az növénytermesztés, állattartás, játék, sütögetés – igényeink eltérőek lehetnek.

A kertek szinte állandóan visszatérő elemei a hinták, hiszen bár van számos lehetőségünk arra, hogy otthonossá, funkció szempontjából kényelmessé tegyük a kertünket, de a gyerekek és a felnőttek szíve mélyén rejtőzködő romantikus én vágyik arra, hogy lengedezzen a fák hűsében egy kényelmes hinta ülésében.

Bár a legideálisabb verziója a hintázásnak az, ha egy kertünkben álló fa célnak megfelelő ágára erősítjük fel a hinta két végét, de sok esetben erre nincs lehetőségünk. Ezért is lehet ideális választás megkeresni egy játszótéri játékokat forgalmazó céget, mint amilyen a Játszótérland, amely különböző hinta típusokat forgalmaz.